Kalpgülü Seviyeli sohbet odaları, kullanışlı konuşma arayüzü ve birçok mobil sohbet siteleri seçeneği ile IRC Chat alemini webde buluşturuyoruz.

Sohbet Girişi


* Şifreniz yoksa boş bırakın. FARKLI SÜRÜM İLE BAĞLAN

Masaüstü üzerinden bağlanmak için mirc indir.

Facebook Sohbet chat Odaları | Chat Sohbet Odaları Mobil Kalpgulu Sohbet Siteleri


Facebook Sohbet chat Odaları

Facebook’un Host Chat adını verdiği yeni özellik ile, kullanıcılar sohbet odalarına girip chat yapabilecekler.

Marka olarak ICQ işin içinde olmasa da, Facebook’a çok yakında sohbet odaları özelliği geliyor. Bu da demek oluyor ki, kullanıcılar Facebook üzerinden internetteki ilk online sohbet sistemlerinden olan ICQ benzeri bir deneyimi yaşayacaklar. Yaşı genç olanlar tanışacak, o günleri yaşayıp ICQ kullanmış olanlar için ise ilginç bir nostaljik uygulama olacak.

TechCrunch’ın bildirdiğine göre,  yeni “Host Chat” özelliği, durum güncellemesi yapıp fotoğraf ve video yüklemekte kullandığımız durum çubuğundan başlatılabilecek. Kullanıcılar tarafından açılan sabit odalarda birçok insanla sohbet edilmesine olanak tanıyacak. Odayı açan kişi aksini belirtip “özel” olarak işaretlemedikçe isteyen herkes sohbete katılıp istediği an çıkabilecek. Böylece arkadaş listenizdeki kişilerin o sırada chat yapmakta olduklarını gördüğünüzde siz de hemen aralarına katılabileceksiniz. Şu an Facebook’da bahsettiğimiz chat özelliğine en çok yaklaşan seçenek, grupların kendi sayfalarında bulunan mesajlaşma seçeneği.

Facebook’dan gelen açıklamaya göre, chat özelliği şu an sınırlı sayıda seçilmiş kullanıcı tarafından deneniyor. Yani özelliğin herkesin kullanımına açılıp açılmayacağı henüz belli değil. Eğer Facebook denemelerden elde edilen sonuçlardan memnun kalırsa bu özellik tüm kullanıcıların hizmetine açılacak.

Bu yeni özellik her ne kadar sürpriz olsa da, Facebook grupların kendi aralarında anlık mesajlaşmasına olanak tanımakla buna benzer basit bir adım atmıştı. Şu an ABD’li küçük bir kullanıcı grubuna açık olan ve denenen özelliğin ne zaman tüm Facebook’a sunulacağı ise bilinmiyor. Şayet kullanıcılardan kötü geri dönüş olursa belki hiç başlamayabilir…

Facebook’un bu hamleyi yapması son derece yerinde oldu. Twitter’ın farklı yapısı, WhatsApp’in mobildeki vazgeçilmezliği, Google+’ın iştah kabartan özelliklerinin karşısında bir hayli sıradanlaşmaya başlamıştı.



Bir cevap bırakın.